Dvě havarované tramvaje, 12 zraněných a aktivovaný traumatologický plán. K nehodě tramvají došlo odpoledne na Jiráskově náměstí, utrpělo při ní zranění 12 lidí. Všechna poranění byla naštěstí lehčího charakteru, především v oblasti obličeje. Na místě zasahovalo pět posádek rychlé zdravotnické pomoci včetně spolupracujících poskytovatelů PPNP (Meditrans, ASČR), inspektor, speciální vůz Atego a také zástupci managementu pražské záchranky. Zdravotnické operační středisko (ZOS) aktivovalo traumatologický plán, tedy speciální postup pro mimořádné události. Pacienty transportovaly v krátkém čase posádky do čtyř pražských nemocnic, konkrétně do FNM, FNKV, VFN a ÚVN.

 

 

A aby toho nebylo málo, ve stejném čase ZOS vysílalo vrtulník se sraženému 50letému chodci na Jižní spojku. Muž byl po ošetření transportován do FNKV s poraněním břicha a hrudi. Do toho jsme samozřejmě řešili i běžný provoz.

Děkujeme kolegům od hasičů a policie, zapojeným soukromým poskytovatelům PPNP, zdravotnickým zařízením a také všem z pražské záchranky, jak to všechno zvládli! Předvedli jste opravdu skvělou práci.

zdroj fotodokumentace: Hasiči Praha, Tíseň TV